Brazili%C3%AB+exporteert+recordhoeveelheid+varkensvlees
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Brazilië exporteert recordhoeveelheid varkensvlees

Brazilië profiteert van de haperende EU-export van varkensvlees. Het Zuid-Amerikaanse land exporteerde in september 112.200 ton varkensvlees inclusief bewerkte goederen, een stijging van 29,7 procent. Dat is meer dan ooit in een maand.

Het meeste varkensvlees werd naar China verscheept. De export naar dit Aziatische land nam met 22 procent toe tot 53.400 ton in vergelijking met september 2020.

De Braziliaanse vereniging van dierlijke eiwitproducenten (Abpa) gaat ervan uit dat in 2021 als geheel nieuwe export- en omzetrecords worden gehaald. In de eerste drie kwartalen steeg de Braziliaanse varkensvleesexport met 13,6 procent tot 868.800 ton vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten namen met 22,9 procent toe tot 1,78 miljard euro.

Andere landen in Azië en Zuid-Amerika verhoogden ook hun invoer van varkensvlees uit Brazilië, waaronder Hongkong, Chili, Filipijnen, Argentinië en Japan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer