Plan voor label met circulaire producten uit Twenterand

Er moet op termijn een eigen merk of label komen voor producten die circulair zijn geproduceerd in gemeente Twenterand. Met de start van project Circulair Twenterand is een eerste stap gezet.

Plan+voor+label+met+circulaire+producten+uit+Twenterand
© VKON

Circulair Twenterand is een initiatief van mengvoerderproducent C.A.V. Den Ham en onderzoeks- en praktijkcentrum VKON, met ondersteuning van gemeente Twenterand en provincie Overijssel. Met het project wordt de haalbaarheid geïnventariseerd voor het opzetten van een samenwerkingsverband van verschillende ondernemers in de Agro & Food-sector in gemeente Twenterand. Dat moet bijdragen aan een toekomstbestendige landbouw.

De partijen willen in eerste instantie inventariseren welke producenten en verkopers van streekproducten uit Twenterand er al zijn of dit willen worden. Ook moet worden onderzocht welke behoefte consumenten hebben als het gaat om producten van circulaire landbouw. 'Dat is het moeilijkste deel', zegt Marije Thybaut namens VKON. 'Als je dat goed wilt doen, moet je het groot opzetten. Bovendien is er een verschil tussen wat mensen zeggen en wat ze vervolgens doen.'


Stip op de horizon

Het consortium wil inhaken op de trend dat consumenten zich verdiepen in de herkomst van eten. Het moet op de langere termijn leiden tot een eigen label met producten uit Twenterand. 'Dat was wel het oorspronkelijke idee en dat is onze stip op de horizon,', aldus Thybaut. 'Als het lukt, willen we zeker een eigen label gaan uitrollen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer