Haagse voedselbank legt kip op de barbecue

Honderden klanten van de voedselbank in het stadsgewest Haaglanden in Den Haag kunnen vrijdag en zaterdag genieten van een barbecue met Europese kip.

Haagse+voedselbank+legt+kip+op+de+barbecue
© Pixabay

De barbecue is een samenwerking van de voedselbank, Participatie Keuken en de vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). 'Kip is een bron van essentiële voedingsstoffen. We vinden het belangrijk dat kippenvlees voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Vandaar dat wij deze samenwerking belangrijk vinden', stelt Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat.

Chef-kok Guido Waterman is ambassadeur van Kip in Nederland en bij de barbecue aanwezig. 'Het is mooi om te zien hoe de sector op deze manier bijdraagt aan het verzorgen van een lekkere en voedzame maaltijd voor de mensen die het minder hebben.'


Halalvoedsel

Vicevoorzitter Henk Baars van Stichting Voedselbank Haaglanden is blij met de gratis maaltijd voor zijn klanten van de voedselbank: 'Het komt niet vaak voor dat er halalvoedsel aan geboden kan worden, we hopen op meer in de toekomst.'

Het event is onderdeel van de Onze Kip-campagne, de tweejaarlijkse campagne van de pluimveesector gesteund door de Europese Commissie. De campagne is erop gericht om consumenten eerlijke informatie over de sector en het product 'kip' te geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer