Recordopbrengst+groenten+en+fruit+voor+voedselbanken
Nieuws
© Groente en Fruitbrigade

Recordopbrengst groenten en fruit voor voedselbanken

De Groente & Fruitbrigade heeft dit jaar een recordopbrengst aan groenten en fruit verzameld voor voedselbanken. Het team van vrijwilligers is trots op deze prestatie.

Voedselbanken Nederland startten in de zomer van 2018 een proef om meer groenten en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. Met steun van het Westlandse bedrijfsleven vond de organisatie al snel een locatie, vrijwilligers en leveranciers. Dit was de start van de Groente & Fruitbrigade.

Dit jaar heeft de brigade in elf maanden tijd al meer dan 1 miljoen kilo groenten en fruit geleverd aan voedselbanken. Dit is een recordopbrengst voor de organisatie. Door de coronacrisis is er meer aanbod vanuit leveranciers en meer vraag vanuit voedselbanken. In 2018 ging het om 255.000 kilo en in het tweede jaar om 577.000 kilo.


Volgende mijlpaal

De brigade kijkt naar eigen zeggen alweer uit naar de volgende mijlpaal. Ze streven ernaar om elke voedselbankklant van 1 kilo groenten en fruit per week te voorzien.

Maar om de volgende mijlpaal te halen, zijn er nog steeds dringend vrijwilligers nodig. De brigade zoekt met name naar mensen die leiding kunnen geven en ervaring hebben in de AGF-sector. Alle vacatures zijn te vinden op www.groentefruitbrigade.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer