HAK roept op om pot van voedselbanken te vullen

HAK is als vaste partner van de voedselbanken een hulpactie gestart. Consumenten wordt gevraagd een geldbedrag te doneren. HAK verdubbelt de eerste 50.000 euro die via deze actie wordt opgehaald.

HAK+roept+op+om+pot+van+voedselbanken+te+vullen
© HAK

Hiermee omarmt de groentefabrikant uit Giessen de donatiecampagne van de voedselbanken (#staysafeengeef) die sinds vorige week loopt. HAK vraagt consumenten op social media om via een Tikkie de pot van de voedselbank te vullen.

Het bijeengebrachte geld kan straks worden gebruikt voor het (bij)kopen van eten en worden aangewend voor extra kosten die samenhangen met onder meer de opgelegde extra hygiënemaatregelen en bezorgingen. De oproep aan consumenten moet een extra bijdrage opleveren waarmee de voedselbanken de komende tijd duizenden gezinnen kunnen helpen.

Verdubbelen

HAK zal de eerste 50.000 euro die via deze actie wordt opgehaald verdubbelen. Dit bedrag komt bovenop de potten met groenten en peulvruchten die het bedrijf gewoonlijk als vaste partner door het jaar heen doneert. Als ambassadeur van de voedselbanken ondersteunt ook chef-kok Herman den Blijker de actie.

De voedselbanken delen wekelijks aan 35.000 gezinnen (ten behoeve van zo'n 90.000 mensen) voedselpakketten uit. De verwachting is dat hier de komende tijd meer mensen dan anders zullen aankloppen voor hulp. En juist op dit moment hebben de voedselbanken het zwaar.

Forse hapering in aanlevering voedsel

Er is sprake van een forse hapering in de aanlevering van voedsel. Dit komt door het hamstergedrag van consumenten en de uitdaging van fabrikanten, distributiecentra en supermarkten om producten op tijd en in voldoende hoeveelheid in de winkelschappen te krijgen.

Daarbovenop zijn er voor de voedselbanken allerlei logistieke uitdagingen om de voedselpakketten te kunnen samenstellen en uitdelen. Onder andere door de diverse hygiënemaatregelen die van kracht zijn en de tijdelijke sluiting van een aantal voedselbanken omdat een deel van de vrijwilligers in de risicogroep 'ouderen' valt.

Doneer hier en vul de pot van de voedselbanken

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer