Groente+%26amp%3B+Fruitbrigade+levert+1+miljoen+kilo+aan+voedselbanken
Nieuws
© Groente en Fruitbrigade

Groente & Fruitbrigade levert 1 miljoen kilo aan voedselbanken

De Groente & Fruitbrigade heeft vanaf 2018 inmiddels 1 miljoen kilo groente en fruit geleverd aan voedselbanken.

In een persbericht vanwege deze mijlpaal meldt Groente & Fruitbrigade dat de levering van dat grote volume is gelukt dankzij de betrokkenheid van vrijwilligers en de trouwe leveranciers. Koepelvereniging Voedselbanken Nederland startte in de zomer van 2018 een proef om meer groente en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen.

In anderhalf jaar heeft de brigade ruim 1 miljoen kilo groente en fruit opgehaald en uitgeleverd. Hiermee voorziet de organisatie per week zo'n 88.000 mensen die door voedselbanken worden ondersteund met groente en fruit. De leveranciers zijn groente- en fruitbedrijven die hun reststromen doneren. Het gaat om producten met een plekje of een iets andere vorm of kleur, die nog prima geschikt zijn voor consumptie.


Verse voedselhulp tijdens coronacrisis

De coronacrisis maakt de levering van verse voedsel aan de voedselbanken nog belangrijker, stelt de Groente & Fruitbrigade. Daarom is besloten operationeel te blijven tijdens de crisis. De brigade werkt nu met een minimale bezetting en neemt alleen partijen groente en fruit aan die direct kunnen worden verdeeld over de distributiecentra van voedselbanken.

De brigade heeft de ambitie om structureel alle voedselbankklanten in Nederland van 1 kilo groente en fruit per week te kunnen voorzien. De organisatie verkent daarom momenteel de mogelijkheden om naast Poeldijk nieuwe locaties te openen in Venlo en Barendrecht.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer