Vakbondsleden akkoord met cao FloraHolland

Vakbondsleden zijn akkoord gegaan met de nieuwe cao voor bloemenveiling Royal FloraHolland, meldt FNV Agrarisch Groen. De nieuwe cao geldt voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022.

Vakbondsleden+akkoord+met+cao+FloraHolland
© Royal Flora Holland

Werknemers met een vast contract ontvangen op 31 december een eenmalige bruto-uitkering van 850 euro. Dat bedrag kunnen ze ook benutten voor het aankopen van verlofdagen. Uitzendkrachten die het hele kalenderjaar al in dienst zijn, ontvangen 200 euro als eenmalige vergoeding.


Een structurele loonsverhoging van 2 procent is per juni 2022 van kracht. De onderste loonschalen worden volgend kalenderjaar verhoogd naar maximaal 13 euro per uur. De onderhandeling voor de volgende cao heeft een verdere verhoging tot 14 euro als uitgangspunt, aldus de vakbond. De bloemenveiling en vakbonden willen nog voor het eind van dit jaar duidelijke afspraken maken over een goede verdeling van werk en privé.

'Wij weten dat veel van onze leden met gemengde gevoelens hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. De grootste zorg zijn de stijgende kosten dan wel inflatie versus de loonsverhoging en de eenmalige uitbetaling van 850 euro', stelt bestuurder Jeroen Brandenburg van FNV Agrarisch Groen.


Niet genoeg erkenning

'De medewerkers in de logistiek misten daarnaast waardering en erkenning voor het zware werk tijdens de coronatijd. Dat laatste is een belangrijke aanvulling op de uitkomst van de stemming, welke wij zullen meenemen naar de toekomstige cao-onderhandelingen', geeft Brandenburg aan. De nieuwe cao geldt voor ongeveer 2.800 werknemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer