Kwekerij+Bernhard+beste+bedrijf+Noordoostpolder+in+2020
Nieuws
© BV Noordoostpolder

Kwekerij Bernhard beste bedrijf Noordoostpolder in 2020

Kwekerij Bernhard in Luttelgeest is door ondernemersvereniging BV Noordoostpolder uitgeroepen tot beste onderneming 2020 van de Noordoostpolder.

Volgens de jury onderscheidt het bedrijf Bernhard zich, doordat het ondanks de brexit en de coronacrisis weet vast te houden aan zijn ingezette lijn op het gebied van verduurzaming en samenwerking in de keten.

'De ondernemers stonden in maart en april op de bres voor een sectornoodfonds en weten juist nu nieuwe markten aan te boren voor hun producten, doordat zij deze op een duurzame wijze telen en zelf verder ontwikkelen. Het tijdig verzetten van de bakens, ook als de markt daar nog niet geheel rijp voor lijkt, past bij hen nu er steeds meer om een consumentgerichte benadering wordt gevraagd', aldus de jury.


Geconditioneerd vervoer

De broers Simon en Bram Bernhard runnen vier kwekerijen en een transportbedrijf. Ze telen snijrozen, diverse soorten phalaenopsis, perkgoed en kuipplanten. Daarnaast verzorgen ze het geconditioneerd vervoer van de eigen producten en dat van collega-tuinders in de buurt. Ze hebben onlangs een geothermie-installatie neergezet waar ook naburige bedrijven van kunnen profiteren. Verder gebruikt het bedrijf stroom van een veld met 40.000 eigen zonnecollectoren.


De gebroeders Bernhard kregen de prijs donderdag uitgereikt tijdens NOP Zaken 2.1, de digitale nieuwjaarsbijeenkomst van BV Noordoostpolder. De jury bestond uit Jellard Koers, de winnaar van vorig jaar, directeur Inge Ezinga van Rabobank Noordoostpolder-Urk en wethouder Hans Wijnants van gemeente Noordoostpolder. LTO Noord is een van de medesponsors.


Grip op je bedrijf

Ben je bezig met het bedrijf pasklaar te maken voor de toekomst? Grip op je bedrijf is een opleidingsprogramma voor boeren en tuinders, op hbo+-niveau, die hun bedrijf klaar willen maken voor de toekomst. Het programma is gericht op agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf en wil deze ondernemers daarbij ondersteunen. Meer informatie en aanmelden kan bij de LTO Academie.

Bekijk meer over:

Weer

  • Zondag
    24° / 13°
    50 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 10°
    20 %
Meer weer