12 meter brede Väderstad-zaaimachine

Väderstad introduceert een getrokken zaaimachine van 12 meter breed en een in compartimenten verdeelde zaadtank.

12+meter+brede+V%C3%A4derstad%2Dzaaimachine
© Väderstad

De nieuwe Väderstad Inspire 1200C en de Inspire 1200S getrokken zaaimachines zijn bedoeld voor het snel zaaien van graan met een snelheid tot 15 km/uur. De Inspire 1200C en de Inspire 1200S hebben een zaadtank van respectievelijk 7.200 liter en 5.000 liter.

De grote zaadtank van de Inspire 1200C is verdeeld over twee compartimenten voor zaad en kunstmest, waarvan het kleinste compartiment 2.200 liter groot is. De beide ventilatoren zijn strak geïntegreerd in de zaadtank. Bij het verlaten van het zaad en kunstmest uit de tank worden beide binnen één luchtstroom gemengd en gezamenlijk in de grond gebracht.


Sectieschakeling

De zaaikouters zijn over acht secties van 1,5 meter verdeeld en passen zich aan de onregelmatigheden in de bodem aan, waarbij de zaaidiepte gehandhaafd blijft. Van elke sectie is de dosering variabel aan te passen. Op het perceel is de zaaimachine te bedienen met de iPad via het Väderstad E-Control-systeem. Deze is ook te verbinden met een Isobus-taakcontrolesysteem. De zaaimachine zal voor het eerst op de Agritechnica te zien zijn.

Zaad en kunstmest uit beide tankcompartimenten worden in één luchtstroom gemengd en gezaaid

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer