Väderstad vestigt ondanks coronavirus nieuw recordjaar

De Zweedse machinefabrikant Väderstad boekt tijdens het boekjaar 2020 opnieuw een sterk financieel resultaat. Tussen 2017 en 2020 zijn de verkopen met 43 procent gestegen.

V%C3%A4derstad+vestigt+ondanks+coronavirus+nieuw+recordjaar
© Väderstad

Ondanks het coronavirus behaalt de Zweedse machinefabrikant een recordomzet van 3,4 miljard Zweedse kroon (0,34 miljard euro) en verbetert de winst met 23 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De bedrijfswinst van Väderstad is gestegen van 172 miljoen Zweedse kroon in 2019 naar 212 miljoen in 2020 (van ruim 17 miljoen naar ruim 21 miljoen euro).

'Het is een sterk resultaat, niet in de laatste plaats gezien het bijzondere jaar dat het is geweest. Een deel daarvan is te wijten aan kostenbesparende maatregelen en dat veel beurzen en reizen zijn afgelast. We mogen ook niet vergeten dat deze zomer onze productie twee weken langer dan normaal hebben gesloten en onze medewerkers twee weken extra vakantie hebben gegeven. In het licht van dit alles zijn we erg blij met dit resultaat', zegt Nicklas Bjersér van Väderstad.


Optimistisch over toekomst

De Zweedse machinefabrikant wint terrein in verschillende markten. De verkoop blijft stijgen in veel landen, waaronder belangrijke markten zoals Zweden, Duitsland, Frankrijk en Rusland. 'Het ziet er ook erg goed uit voor volgend jaar. Ik zou vooral Canada willen benadrukken, waar onze verkopen nu aanzienlijk zijn gestegen. Er is alle reden om optimistisch te zijn over de toekomst', zegt Bjersér.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer