Väderstad neemt werktuigfabrikant in VS over

De Zweedse werktuigfabrikant Väderstad neemt het Amerikaanse AAJV over, een werktuigfabrikant van de merken Wil-Rich, Wishek en Concord.

V%C3%A4derstad+neemt+werktuigfabrikant+in+VS+over
© Väderstad

De Amerikaanse werktuigenfabrikant Agco-Amity JV (AAJV) is gevestigd in Wahpeton in North Dakota. Sinds 2011 produceert het bedrijf werktuigen van de merken Wil-Rich (grondbewerking), Wishek (schijveneggen) en Concord (zaaimachines).

Door AAJV te integreren in Väderstad, kan het Zweedse bedrijf toegang krijgen tot distributiepunten en een productiefaciliteit in de Verenigde Staten. Väderstad heeft de ambitie om te groeien op de Noord-Amerikaanse markt. AAJV werkt samen met 270 dealers, vooral in de Verenigde Staten, heeft 110 werknemers en een productiefaciliteit van 30.000 vierkante meter.

AAJV wordt volledig geïntegreerd binnen Väderstad onder de bedrijfsnaam Vaderstad Inc. In 2013 nam Väderstad de controle over het in Canada gevestigde bedrijf Seed Hawk, nadat het sinds 2006 mede-eigenaar was. Het bedrijf heet nu Vaderstad Industries Inc.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer