Zweedse+machinefabrikant+V%C3%A4derstad+breidt+uit
Nieuws
© Väderstad

Zweedse machinefabrikant Väderstad breidt uit

Machinefabrikant Väderstad breidt uit. In de Zweedse plaats Väderstad is in 2022 een nieuwe fabriek klaar. Het gaat om een investering van 125 miljoen Zweedse kroon, gelijk aan zo'n 12,5 miljoen euro.

Väderstad ontwikkelt en bouwt vooral flexibele machines voor bodembewerking en zaaien. De machines zijn in staat diverse bewerkingen in één werkgang uit te voeren.

Tussen 2017 en 2020 steeg de omzet van Väderstad met 43 procent. Ook het aantal medewerkers is sterk toegenomen, zowel in Väderstad als bij dochterondernemingen over de hele wereld. Deze positieve cijfers zorgen er volgens de fabrikant voor dat er nieuwe eisen moeten worden gesteld: het pand en het aantal medewerkers moet groeien.

CEO Mats Båverud van Väderstad gelooft dat de sterke vraag naar machines zal blijven groeien. 'Met een nieuw fabriekscentrum bevindt Väderstad zich in een sterke positie om de mogelijkheden en uitdagingen aan te gaan die ons in de toekomst te wachten staan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer