Väderstad komt met nieuwe zaaimachine Spirit 600C InLine

De Zweedse machinefabrikant Väderstad voegt de nieuwe Spirit 600C InLine toe aan zijn zaaimachinesegment. De machine heeft bij zaaizaad en meststof een hoge precisie.

V%C3%A4derstad+komt+met+nieuwe+zaaimachine+Spirit+600C+InLine
© Väderstad

De InLine-versie van de Spirit plaatst een lage bemestingshoeveelheid samen met het zaad in de zaaivoor, waardoor de plant snel voedingsstoffen opneemt. Doordat de zaaimachine de meststof in dezelfde rij als het zaad plaatst, krijgt het zaad direct na het zaaien een snelle boost. Het InLine-systeem is nuttig bij het werken met matige meststoffen, meldt Väderstad.

De Spirit 600C InLine is voorzien van een gescheiden luchtstroom waarbij de mest los van het zaad wordt verdeeld. Dit voorkomt het sorteren van invoer in het systeem en is van belang wanneer de grootte en het gewicht van de eenheden verschillend zijn. De intensiteit van de luchtstroom is eenvoudig aan te passen, zodat zowel de zaden als de kunstmest met optimale precisie worden geplaatst.

De meststof wordt gedoseerd met het Fenix elektrisch doseersysteem. Dit is dezelfde unit als voor de zaaddosering. Gespleten cellen in de rotor en een schuine uitgang van de doseerunit voorkomen efficiënt pulseren, zodat alle planten exact dezelfde toegang tot mest hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer