Jonge opfokzeug als zeug meegeteld door Eurostat

Nederland telt volgens Eurostat-gegevens over voorjaar 2021 nog 945.000 zeugen, terwijl dat er echter eerder 817.000 zijn. Dat verschil met het Europees statistiekbureau zit hem in de jonge niet gedekte opfokzeugen vanaf 50 kilo.

Jonge+opfokzeug+als+zeug+meegeteld+door+Eurostat
© Varkens Archief

Eurostat telt die 128.000 zeugen al mee bij het aantal zeugen. Nederland doet dat niet en telt alleen de gedekte jonge zeugen mee in de zeugenstapel. Kijk je naar het aantal zeugen in heel Europa, zonder de jonge nog niet gedekte zeugen, dan zijn er in de twaalf Europese lidstaten met een voorjaarstelling geen 9,9 miljoen zeugen, maar 8,7 miljoen.

Het aantal jonge niet gedekte fokzeugen groeit in Spanje met 11,6 procent harder dan de zeugenstapel. In Duitsland tekent zich de daling van de zeugenstapel juist duidelijker af als je naar de jonge fokzeugen kijkt. De zeugenstapel daalt 7,8 procent, de jonge niet gedekte zeugenstapel 11,3 procent. Kijk hier voor het totale overzicht van de voorjaarstellingen in de EU-12.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer