Bloemenomzet FloraHolland stijgt 40 procent

De bloemenomzet van Royal FloraHolland steeg in augustus met meer dan 40 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2020. De toename was te danken aan een grotere aanvoer en hogere prijzen.

Bloemenomzet+FloraHolland+stijgt+40+procent
© FloraHolland

Het aanbod was bijna 12 procent groter en de middenprijs van bloemen lag in de afgelopen maand op 31 cent. De meest in het oog springende beweging kwam tot stand bij hydrangea. De veiling noteerde een omzettoename van 78 procent bij een aanvoer die 17 procent uitstak boven het niveau van 2020. De gemiddelde prijs van de bloem lag op 1,41 euro per stuk.


De verkoopwaarde van het grootste gewas, de roos, liet een aanwas zien van 38 procent, terwijl het aanbod 18 procent klom ten opzichte van augustus 2020. Ook chrysanten deden het veel beter dan vorig jaar. Gerbera en freesia zijn twee bloemsoorten, waarvan het aanbod geringer was dan in 2020. Desalniettemin was ook hier sprake van hogere omzetten dankzij prijsstijgingen.

De verkoop van kamerplanten bij FloraHolland klom 15 procent. Telers voerden bij deze productgroep 11 procent meer aan. Ficus was de grootste stijger: de plus bedroeg 42 procent. De omzet met phalaenopsis zat eveneens in de lift: de statistieken van de bloemenveiling tonen een plus van ruim 8 procent.


Veildag meer

FloraHolland realiseerde een 16,3 procent hogere omzet bij de tuinplanten. Deze was volledig te danken aan een groter aanbod. Augustus 2021 had een veildag meer dan augustus 2020. De veiling vergeleek de afgelopen maanden de verkoop in 2021 met die van 2020 en 2019 vanwege de coronacrisis in het voorjaar van 2020, waarin de verkoop ver terugviel. Voor augustus geeft FloraHolland alleen een vergelijking met 2020, omdat de markt toen weer genormaliseerd was.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer