VVD en SGP Overijssel willen maatregelen tegen wolvenoverlast

De fracties van de VVD en SGP in de Provinciale Staten van Overijssel willen dat er meer wordt gedaan aan wolvenoverlast in de provincie.

VVD+en+SGP+Overijssel+willen+maatregelen+tegen+wolvenoverlast
© Pixabay

De partijen hebben landbouwgedeputeerde Gert Harm ten Bolscher hierover woensdag aan de tand gevoeld tijdens een Statenvergadering. Aanleiding is een aantal aanvallen op schapen door zwervende wolven. 'Er werd vorig jaar gezegd dat het alleen zin heeft om een wolvencommissie op te zetten als er sprake is van vestiging van wolven', zegt SGP-Statenlid Dirk van Dijk. 'Maar als er nu al zoveel overlast is, is het dan zaak om die vestiging niet af te wachten en tijdig maatregelen te nemen?'


Ten Bolscher blijft bij het standpunt dat een wolvenplan alleen voorziet in gevestigde wolven. 'Dan zet je subsidiemaatregelen in gang om schade voorkomen. Zolang er geen gevestigde wolf is, is dat niet zinvol. Niemand gaat investeren in maatregelen als die wolf zwerft. Maar ik snap dat het voor schapenhouders ingrijpend is. We werken daarom aan een plan om elkaar tijdig te kunnen informeren als er een wolf gesignaleerd is, zodat er snel maatregelen genomen kunnen worden om schapen te beschermen.'


Het CDA deed VVD en SGP de suggestie om zelf met een initiatief te komen voor meer maatregelen tegen wolvenoverlast en zegde tevens medewerking hieraan toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer