Boeren halen in eerste week 10.000 euro op voor wolvenhek

Friese boeren hebben in een week tijd ruim 10.000 euro opgehaald voor een wolvenhek om Friesland.

Boeren+halen+in+eerste+week+10%2E000+euro+op+voor+wolvenhek
© Pixabay

Schapenhouder Jehan Bouma van Stichting Wolvenhek Fryslân vindt het bedrag boven verwachting. 'We zijn er heel content mee. Ook omdat we onze actie nog niet gepromoot hebben via social media. Onze Facebooksite is nog niet in de lucht, dat zal over enkele dagen gebeuren.'

Volgens Bouma zijn het vooral boeren die de actie ondersteunen, maar ook andere plattelandsbewoners. 'Er worden forse bedragen gedoneerd, maar mensen steunen ons ook met 1 euro. Met dat bedrag zijn wij al heel blij. Wij willen de provincie graag laten zien dat er veel steun is voor een wolvenhek.'


Netten

De schapenhouders en melkveehouders hopen met hun actie in ieder geval 100.000 euro op te halen. Daarom willen ze de provincie bewegen om ook een bijdrage te leveren aan het wolvenhek, dat zo'n 1,5 tot 2 miljoen euro moet kosten. 'De provincie is goedkoper uit als ze bijdraagt aan een wolvenhek, dan wanneer ze allemaal netten moet subsidiëren. Dat kost miljoenen euro's, stelt Bouma.


Het wolvenhek ligt politiek gevoelig in Friesland. Fryske Nasjonale Partij (FNP) vindt het plan onrealistisch en gaf vorige week aan dat met het plaatsen van een wolvenhek de provincie verandert in een dierentuin. 'Daar hebben we een hartig woordje over gesproken met de partij. Dat is onzin. Ze heeft inmiddels haar toon wat gematigd.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer