Garantieprijs FrieslandCampina stijgt licht naar 38 cent per kilo

De FrieslandCampina-garantieprijs van september stijgt met 25 cent ten opzichte van die van augustus en komt uit op 38 euro per 100 kilo melk. De biologische melkprijs daalt met hetzelfde bedrag en komt uit op 50,25 euro per 100 kilo melk.

Garantieprijs+FrieslandCampina+stijgt+licht+naar+38+cent+per+kilo
© Arie Meijer

De plus voor gangbare melk komt deels door een positieve correctie van 10 cent vanwege de iets hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. Omdat de onderliggende zuivelmarkt bijna stabiel blijft, verwacht een woordvoerder van FrieslandCampina dat de melkprijs in de komende periode onveranderd blijft.

De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2021 tot en met september bedraagt 36,58 euro per 100 kilo. Deze prijs geldt voor standaardmelk met 3,57 procent vet, 4,42 procent eiwit en 4,53 procent lactose, exclusief btw en bij levering van 850.000 kilo melk. Het verschil tussen de garantieprijs en het melkgeld ontstaat door het verrekenen van 18 cent vaste kosten per 100 kilo melk.


Ook biologisch stabiel

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina blijft ook de vraag naar biologische melk stabiel. In de biologische garantieprijs is een positieve correctie verwerkt van 54 cent per 100 kilo door hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2021 tot en met september bedraagt 48,58 euro. Bij de biologische melkprijs gelden dezelfde gehalten als bij de gangbare prijs. Wel geldt deze garantieprijs bij een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk. Verder wordt voor de melkprijs 29 cent aan vaste kosten per 100 kilo melk ingehouden. Daarnaast wordt bij biologische melk gewerkt met een zomerkorting en een wintertoeslag.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer