Hein Schumacher nieuwe voorzitter Global Dairy Platform

CEO Hein Schumacher van zuivelconcern Royal FrieslandCampina wordt voorzitter van het bestuur van Global Dairy Platform (GDP). Schumacher volgt Rick Smith op, voorzitter en CEO van Dairy Farmers of America.

Hein+Schumacher+nieuwe+voorzitter+Global+Dairy+Platform
© Johan Wissink

GDP kent een roulerend voorzitterschap, waarbij FrieslandCampina voor de komende vier jaar aan de beurt is om een voorzitter te leveren.

Meer dan 95 bedrijven, verenigingen, wetenschappelijke instellingen en andere partners zijn lid van GDP. De organisatie is actief in meer dan 150 landen. De leden produceren samen ongeveer een derde van alle melk in de wereld.


Andere bestuursleden

Aftredend voorzitter Rick Smith blijft bestuurslid van GDP. Andere bestuursleden zijn onder anderen Fonterra-topman Miles Hurrell, bestuursvoorzitter Peder Tuborgh van Arla Foods, CEO Minfang Lu van China Mengniu Dairy Company, directeur research & development Margrethe Jonkman van Royal FrieslandCampina en voorzitter Piercristiano Brazzale van de Internationale Zuivelfederatie.

Schumacher was de afgelopen jaren al bestuurslid van GDP. Naast zijn nieuwe rol als voorzitter van GDP blijft hij officieel voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), waarbij hij nauw zal samenwerken met CEO Albert de Groot van Vreugdenhil die meer werkzaamheden op zich zal nemen als vicevoorzitter van NZO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer