Wunnekink roept met ontslag op tot eenheid bij FrieslandCampina

Oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink van FrieslandCampina roept de coöperatie en andere stakeholders op om zich te verenigen. 'We kunnen onze toekomst alleen voorspellen als we die samen creëren.'

Wunnekink+roept+met+ontslag+op+tot+eenheid+bij+FrieslandCampina
© RFC

Bij zijn aantreden juni dit jaar was het belangrijkste doel van Wunnekink om de eenheid in de coöperatie terug te brengen, schrijft hij op LinkedIn. 'Als coöperatieve boeren zijn we de eigenaar van een wereldwijd bedrijf. En als boeren staan ??we voor enorme uitdagingen en grote keuzes. Als bestuur hebben we de steun van onze leden nodig om slagvaardig te kunnen optreden.'

Hij signaleert echter dat er de laatste maanden sprake was van een toename in de polarisatie, gevoed door emoties en negatief sentiment in de sector. Volgens Wunnekink luisteren mensen beter naar wat iemand doet, dan naar wat iemand zegt.


'En naar mijn mening is niemand groter dan FrieslandCampina. Mijn ontslag is dan ook een ultieme oproep aan de coöperatie, maar ook aan alle stakeholders in onze relevante, belangrijke en innovatieve sector om zich te verenigen en te werken aan een gemeenschappelijke toekomst.'


Juiste voorwaarden creëren

Verder stelt Wunnekink dat hij hartstochtelijk gelooft in samenwerking en de kracht van de coöperatie. 'Ik ben ermee opgegroeid en ervaar de voordelen keer op keer. Ons 150 jaar oude bedrijf is zeker niet alleen door successen zo oud geworden. We hebben met tegenslagen te maken gehad en hebben ons er al vele malen doorheen gevochten. Als je de juiste voorwaarden niet kunt vinden, moet je ze immers met elkaar creëren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer