Meer winst voor Südzucker in het tweede kwartaal

Het Duitse levensmiddelenconcern Südzucker heeft in het tweede kwartaal van het boekjaar 2021-2022 een omzetstijging geboekt van ongeveer 10 procent. Het operationele bedrijfsresultaat is zelfs 25 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer+winst+voor+S%C3%BCdzucker+in+het+tweede+kwartaal
© Fotografie Twan Wiermans

De geconsolideerde omzet van Südzucker voor de periode van 1 juni tot 31 augustus 2021 komt op basis van voorlopige cijfers uit op 1,84 miljard euro. Het operationele bedrijfsresultaat is voor het tweede kwartaal vastgesteld op 85 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de kwartaalwinst nog 68 miljoen euro.

De stevige winststijging is volgens Südzucker vooral toe te schrijven aan de betere verkoopcijfers voor suiker sinds dit jaar. De winstbijdrage van het suikersegment wordt nu berekend op 7 miljoen euro, terwijl vorig jaar in dit segment nog een verlies werd geleden van 42 miljoen euro.


7 miljard euro jaaromzet

De hele Südzucker-groep heeft voor het hele boekjaar 2021-2022 de geconsolideerde omzet inmiddels begroot op 7 tot 7,2 miljard euro. Dat was in het vorige boekjaar nog 6,7 miljard euro. De verwachte winst zal aanzienlijk verbeteren volgens het concern en uitkomen op ergens tussen 300 en 400 miljoen euro, ten opzichte 236 miljoen euro in 2020-2021.

Overigens waarschuwt Südzucker in het rapport waarin de kwartaalcijfers worden gepresenteerd nog steeds voor de impact van de coronapandemie. Volgens het concern houden de risico's aan en zijn de economische en financiële gevolgen en de duur van de impact van de pandemie lastig te voorspellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer