Südzucker werkt aan verpakkingen van bioplastic

Südzucker werkt aan nieuwe benaderingen voor voedselverpakkingen. De grote Duitse suikerproducent denkt aan biogebaseerde plastic verpakkingen.

S%C3%BCdzucker+werkt+aan+verpakkingen+van+bioplastic
© Südzucker

Südzucker reageerde twee jaar geleden op de oproep tot financiering van 'Biobased plastic verpakkingen voor voedsel' van het ministerie van LNV. Daarmee konden ideeën worden ontwikkeld voor het verbeteren van het gebruik van biogebaseerde kunststoffen in de voedingsindustrie. Deze oproep zorgde voor vier projecten. Eén heeft financiering ontvangen.

Bij Südzucker-dochter Freiberger, een fabrikant van diepvriespizza's, worden op verschillende plaatsen plastic folies als verpakkingsmateriaal gebruikt. Freiberger werkt al jaren aan het terugdringen van het gebruik van kunststoffen. Een deel van de folie wordt gerecycled, maar dat is niet te garanderen bij folie waarin de pizza is verpakt.


Composteren

Südzucker pakt dit probleem aan in het BioPrima-project. Het doel is om een nieuwe primaire verpakking te ontwikkelen met een zo hoog mogelijk aandeel hernieuwbare grondstoffen op basis van zetmeel, om het fossiele aandeel zoveel mogelijk te verminderen. De biologisch afbreekbare verpakking is thuis te composteren.

Südzucker neemt daarnaast deel aan een ander bioplasticproject. Groentezakken, die voorheen volledig van fossiele grondstoffen werden gemaakt, worden in meerdere supermarkten in de regio nu vervaardigd met voornamelijk hernieuwbare grondstoffen, zoals zetmeel. Ook van dit product is thuis compost te maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer