Südzucker realiseert aanzienlijke winstverbetering

Südzucker heeft in de eerste negen maanden van boekjaar 2020/2021 een aanzienlijke winstverbetering gerealiseerd. De jaarprognose is vanwege corona niet meer haalbaar.

S%C3%BCdzucker+realiseert+aanzienlijke+winstverbetering
© Südzucker

Südzucker behaalde in het derde kwartaal (1 september tot 30 november) van het huidige boekjaar 2020/2021 een geconsolideerde omzet van 1.740 miljoen euro. Dat was vorig jaar 1.713 miljoen euro. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de grootste suikerproducent van Europa.

Zoals voorzien is het geconsolideerde bedrijfsresultaat aanzienlijk gestegen: van 39 miljoen euro vorig jaar naar 66 miljoen euro dit jaar. De winstverbetering is met name te danken aan het suikersegment, terwijl de segmenten CropEnergies, Specialties en Fruit als geheel het hoge niveau van vorig jaar naderen.


Bedrijfsresultaat

In de eerste drie kwartalen (1 maart tot 30 november) werd een geconsolideerde omzet van 5.089 euro miljoen euro gerealiseerd. Dat was vorig jaar 5.028 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van de groep is significant gestegen tot 195 miljoen euro, vorig jaar 113 miljoen euro.

Over het geheel genomen wordt nu uitgegaan van een geconsolideerde omzet van 6,6 tot 6,8 miljard euro voor boekjaar 2020/2021: vorig jaar 6,7 miljard euro. Het geconsolideerde bedrijfsresultaat zou aanzienlijk moeten verbeteren van 116 miljoen euro vorig jaar en zal nu naar verwachting tussen de 190 en 240 miljoen euro liggen.

De verdere omvang, duur en economische effecten van de coronapandemie zijn nog steeds moeilijk in te schatten en zouden kunnen leiden tot kansen en risico's voor de Südzucker Group in het verdere verloop van boekjaar 2020/2021 en daarna.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer