Belang+in+ED%26amp%3BF+Man+kost+S%C3%BCdzucker+miljoenen+euro%27s
Nieuws
© Südzucker

Belang in ED&F Man kost Südzucker miljoenen euro's

De coronapandemie zorgt bij het Duitse bedrijf Südzucker voor een grote uitdaging. Het financieel belang in handelaar ED&F Man zorgt in combinatie met het coronavirus voor miljoenen euro's aan extra lasten.

Südzucker heeft als grootste suikerproducent in Europa een financieel belang van rond de 35 procent in de Britse handelaar in landbouwgoederen ED&F Man. Dat bedrijf zal in boekjaar 2019-2020 afsluiten met een nettoverlies. De verkoop van activiteiten die bij dit bedrijf een negatieve impact hebben, lopen vertraging op door corona.

Tegen deze achtergrond verwacht Südzucker dat het resultaat op het eigen vermogen in boekjaar 2020-2021 een significante negatieve impact zal hebben. De lasten van de herstructurering bij ED&F Man zullen met name in het derde kwartaal bij Südzucker ontstaan. De Raad van Bestuur van Südzucker verwacht een last op het jaarresultaat van 140 tot 180 miljoen euro.

Wat betreft ED&F Man blijft de coronapandemie een grote uitdaging voor Südzucker. Door de uitgebreide wereldwijde maatregelen om het aantal besmettingen in te dammen, is de duur van de economische impact op dit moment moeilijk in te schatten. In de loop van het boekjaar 2020-2021 kan Südzucker met bijkomende kansen en risico's te maken krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer