Hoogheemraadschap+van+Rijnland+controleert+teeltvrije+zones+bollenstreek
Nieuws
© DIRK HOL

Hoogheemraadschap van Rijnland controleert teeltvrije zones bollenstreek

Hoogheemraadschap van Rijnland controleert vanaf volgend jaar de teeltvrije zones in de Bolllenstreek. De controles starten in maart en duren ongeveer drie maanden.

Medewerkers van Rijnland gaan na of de teeltvrije zones breed genoeg zijn en of er geen gewasbeschermingsmiddelen in de zone of in de sloot terechtkomen. Het hoogheemraadschap neemt contact op met de grondeigenaar als deze de teeltvrije zone gebruikt.

De grondeigenaar krijgt de tijd om deze situatie te verbeteren. Als het hoogheemraadschap gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen vindt in de zone of sloot, krijgt de grondeigenaar een boete. Of wordt er geld ingehouden op de subsidie uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer