Drents+Overijsselse+Delta+breidt+controles+teeltvrije+zone+uit
Nieuws
© waterschap Drents Overijsselse Delta

Drents Overijsselse Delta breidt controles teeltvrije zone uit

Waterschap Drents Overijsselse Delta breidt de controles op de teeltvrije zone uit. Het waterschap controleert vanaf dit jaar ook percelen met intensief bespoten gewassen, zoals aardappelen, bieten en bloembollen.

De controles worden uitgevoerd tot juni, vlak nadat deze gewassen zijn gepoot of gezaaid. Vorig jaar is het waterschap begonnen met de controle op de teeltvrije zone op percelen met gras of vanggewas die zijn doodgespoten. Bij de 120 controles zijn in totaal dertig waarschuwingen afgegeven en is één boeterapport opgemaakt. Waarschuwingen werden afgegeven als het gewas in de teeltvrije zone werd bespoten.

Een teeltvrije zone mag niet worden bespoten en bemest. Dit verbod zorgt ervoor dat er minder spuitvloeistof en afspoeling van meststoffen in het water van de sloten terechtkomt. Het waterschap voert controles op de teeltvrije zone uit om het waterleven en de kwaliteit van het water in de sloten te beschermen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer