Schouten: geen verslag van gesprek over Wierdense Veld

Er is geen verslag gemaakt van het bestuurlijk overleg tussen demissionair minister Schouten van LNV met Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius over de status van Natura 2000-gebied Wierdense Veld.

Schouten%3A+geen+verslag+van+gesprek+over+Wierdense+Veld
© Emiel Muijderman

Dat laat de minister weten in reactie op Kamervragen van Derk Boswijk (CDA). In 2020 vond er een gesprek plaats over het natuurgebied. Daarbij stond de vraag centraal of de maatregelen die nodig zijn om het Wierdense Veld te herstellen, in proportie zijn. De kosten voor natuurherstel in het kleine natuurgebied in Overijssel worden op zo'n 40 miljoen euro geschat, twee keer zoveel als eerst werd verwacht. Ook worden diverse boeren nabij het gebied getroffen door de te nemen maatregelen.

Schouten laat weten dat de Eurocommissaris tijdens het gesprek heeft benadruk dat Nederland moet voldoen aan de vereisten van de Vogel- en Habitatrichtlijn en hiervoor verder moet met natuurherstel. Ook in het Wierdense Veld. Een gesprek van het verslag heeft ze niet. Daardoor blijft het voor betrokkenen onduidelijk op welke gronden de Eurocommissaris niet ontvankelijk is om de status van het Wierdense Veld aan te passen.

Woensdag 8 september praten Provinciale Staten van Overijssel in commissieverband over het Wierdense Veld. Bram Egberts, een van de boeren in het gebied die eerder al van zich liet horen, spreekt de commissieleden tijdens de vergadering toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer