POV start offensief tegen antivleeslobby

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is een offensief gestart tegen de antivleeslobby van politieke en maatschappelijke organisaties.

POV+start+offensief+tegen+antivleeslobby
© Studio Van Assendelft

'Help mee. Het is crisis.' Met die woorden roept de POV iedereen die de veehouderij een warm hart toedraagt op tegenwicht te bieden tegen de roep om te saneren, een vleestaks of een stop op de export van vlees.

De basis voor het tegengeluid ligt in een groot onderzoek dat de POV samen met de pluimveehouderij in maart presenteerde over de kijk van Nederlanders op de varkens- en pluimveehouderij.


95 procent eet vlees

Aan het onderzoek werkten ruim tweeduizend Nederlanders mee. Zij kregen 157 vragen voorgelegd. Uit het onderzoek, dat is te vinden is op bouwenopframesoffeiten.nl, komt onder andere naar voren dat 95 procent van de ondervraagden vlees eet en 72 procent van de aanhang van de Partij voor de Dieren dat ook doet, 'omdat vlees lekker is'. Een andere uitkomst is dat 10 procent van de respondenten van de varkenssector af wil.

'Een grote meerderheid van Nederland is tegen het saneren van onze sector en een vleestaks. En toch dreigt het te gebeuren', schrijft de POV. Deze week ontvangt een grote groep relaties van de POV wekelijks een nieuwsbrief die een georganiseerde beweging tegen de antivleeslobby in gang moet zetten.


Volgen, liken en delen

Te beginnen met het volgen van 'Bouwen op frames of feiten' via Facebook, LinkedIn en Instagram en berichten die daar worden geplaatst te liken en delen. 'We moeten massieve impact op sociale media krijgen. Dat doen we niet door met zijn allen één bericht te communiceren, maar door zoveel mogelijk berichten te verspreiden die door een zo groot mogelijke groep worden gedeeld', geeft POV-voorzitter Linda Janssen aan.


Tekst gaat verder onder Facebookbericht.

Janssen doelt op POV-leden, mensen uit de land- en tuinbouw en het liefst veel burgers. 'Massa heeft impact. Dierenactivisten weten dat maar al te goed. Dus gaan wij het ook doen.'


'Onterecht schuldgevoel'

De Nederlandse veehouderij wordt volgens Janssen op een negatieve manier geframed. Dat is haar al langer een doorn in het oog. Dat framen geeft veehouders een schuldgevoel dat ze onterecht noemt. Die beeldvorming moet volgens haar worden rechtgetrokken.

'De feiten uit ons onderzoek laten een ander beeld zien dan politieke en maatschappelijke organisaties met de media in hun kielzog ons willen doen geloven', stelt de POV-voorzitter. 'Wie bepaalt nu hoe de toekomst van de boer eruit gaat zien? Een kleine minderheid of de grote meerderheid?'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer