Melksnorchallenge start van melkplatform Drenthe

Platform melknatuurlijk.nl is vrijdag geopend door gedeputeerde Henk Jumelet van provincie Drenthe. Nadat hij de koeien van familie Straathof in Echten de wei in liet, ging ook de melksnorchallenge van start.

'De site is een platform van veertig melkveehouders', vertelt boerin Bianca Straathof. 'Melknatuurlijk.nl wordt het platform waar mensen terechtkunnen voor het eerlijke verhaal van boeren over de Drentse melkveehouderij.'

Bernd Hietberg is dierenarts in Beilen en voorzitter van stichting melkvee Drenthe. 'Er komen best veel kritische geluiden vanuit de maatschappij. Er wordt onderschat hoe belangrijk wij als melkveehouders zijn. We staan zeker in de top vijf qua dierenwelzijn en diergezondheid. Dat wordt helaas wel eens vergeten door de kritische geluiden.'

Na de koeiendans werd ook de melksnorchallenge gestart. Straathof: 'Het is de bedoeling dat de mensen een flinke melksnor maken en een selfie daarvan plaatsen op sociale media. Dan maken we over een week de winnaar bekend en die wint een mooi zuivelpakket.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer