BoerBurgerTweet gaat verder onder 'Wat Eddie'

Het socialemediaplatform BoerBurgerTweet gaat over in andere handen. Oprichter en BBB-Kamerlid Caroline van der Plas draagt het stokje deze week over aan vier agrarisch ondernemers.

BoerBurgerTweet+gaat+verder+onder+%27Wat+Eddie%27
© Boerburgertweet

Van der Plas kan vanwege haar werk als Kamerlid geen tijd meer vrijmaken om het account te coördineren en beheren. Stephanie van den berg, Dennis Ooms, Esther Loohuis en Laura Schrijver uit Overijssel nemen het stokje van haar over.

BoerBurgerTweet wordt 'als het ware in een nieuw overalletje gestoken', melden de vier. De nieuwe naam van het account wordt 'Wat Eddie', in dialect staat dit voor 'Wat eet jij'. Het fictieve personage Eddie duikt wekelijks in de wereld van het Nederlandse product en geeft de burger antwoord op alle vragen over voedsel en voedselproductie.'Het blijft een platform voor de burger van de boer met het eerlijke verhaal. En het is de bedoeling om het leuk en informatief te houden', aldus de vier agrarisch ondernemers die het stokje overnemen.

BoerBurgerTweet startte in 2015 om burgers meer kennis te geven over voedsel. En om ze meer te leren over wat er op een boerderij gebeurt, voordat de melk, het vlees, de eieren, de groenten en het fruit op tafel staan.


Doel was ook om boer en burger dichter bij elkaar te brengen en de dialoog over voedselproductie op een laagdrempelige en open manier met elkaar te voeren. Het socialemediaplatform bleek een groot succes. Het heeft op Twitter ruim 14.000 volgers en op Facebook ruim 21.000.

Caroline van der Plas is blij dat er een nieuwe groep mensen is die dit wil voortzetten. 'Het zou jammer zijn als het nu zou stoppen omdat ik er geen tijd meer voor heb. Communicatie is ontzettend belangrijk om draagvlak te krijgen voor de voedselproductie in Nederland. Ik wens de nieuwe garde heel veel succes en ik ga het met meer dan gewone interesse volgen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer