Onderzoek The Pig Story: vlees populair van rechts tot links

Ruim 95 procent van de Nederlanders eet vlees. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.100 Nederlanders. Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Zest.

Onderzoek+The+Pig+Story%3A+vlees+populair+van+rechts+tot+links
© Twan Wiermans

'Eet u vlees' was een van de vragen die het bureau stelde. De resultaten van het totale onderzoek moeten nog worden geanalyseerd en volgen binnenkort. Het onderzoek was aangevraagd door The Pig Story, maar dit was bij de deelnemers aan het onderzoek niet bekend.

De deelnemers aan het onderzoek gaven ook aan van welke politieke partij zij aanhanger zijn. Uit het onderzoek blijkt dat het percentage vegetariërs en veganisten klein is. Landelijk gaat het om 4,6 procent. Alleen bij de achterban van de Partij voor de Dieren en GroenLinks is het aandeel vegetariërs/veganisten substantieel groter met respectievelijk 27 en 19 procent. De uitsplitsing van de cijfers per partij zijn niet representatief, dus kunnen niet als feit worden aangenomen.De redenen waarom mensen kiezen voor vlees (er waren meerdere antwoorden mogelijk) waren vooral: 'Ik vind het lekker' (83 procent) en 'Ik eet vlees om een gevarieerde hoeveelheid bouwstoffen binnen te krijgen' (49 procent).

De hoeveelheid vlees en vleeswaren die Nederlanders consumeren stijgt de laatste jaren licht. Dit blijkt uit eerder onderzoek naar de vleesconsumptie door Wageningen University & Research. Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland is nu 77,8 kilo.

De stijging komt voor het grootste deel door het meer eten van pluimveevlees en voor een klein deel door meer varkensvlees. Het Wageningse onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer