Nederlandse teler ontvangt hoogste bietenprijs in EU

Met een gemiddelde prijs van 43,02 euro per ton suikerbieten ontvingen de Nederlandse telers vorig jaar de hoogste prijs in de Europese Unie. Dit blijkt uit cijfers van Eurostat.

Nederlandse+teler+ontvangt+hoogste+bietenprijs+in+EU
© Patrick Coenen

Het Europees statistisch bureau Eurostat heeft recent de uitbetalingsprijzen voor suikerbieten op een rij gezet die telers in verschillende lidstaten in de Europese Unie in 2020 ontvingen. Van dertien landen waarvan informatie beschikbaar was, blijkt de prijs in Nederland het hoogst.

In de omringende landen zijn de bietenprijzen erg verschillend. De prijs in België is van de dertien landen in de vergelijking de laagste. Daar ontvingen telers in 2020 gemiddeld 21,97 euro per ton geleverde suikerbieten.

In Dutisland ontvingen de telers vorig jaar gemiddeld 28,51 euro per ton bieten. Eurostat heeft geen cijfers van de bietenprijzen in het Vereningd Koningkrijk. De prijs was in 2019 31,81 euro per ton. De prijzen lagen vorig jaar relatief hoog in Zweden (30,44 euro per ton) en in Kroätië (31,8 euro per ton).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer