Brussel onderzoekt gevolgen van einde suikerquotum

Een onderzoeksbureau onderzoekt sinds oktober 2020 de gevolgen van het beëindigen van de quotumregeling voor suiker in de Europese Unie. Dat doet het bureau in opdracht van de Europese Commissie.

Brussel+onderzoekt+gevolgen+van+einde+suikerquotum
© Huisman Media

Aanleiding voor de studie zijn de suikerprijzen die zich in januari 2019 op een absoluut dieptepunt bevonden. Verder was er de aanbeveling van de High-Level Group on Sugar om onderzoek te doen naar hoe de EU-suikersector zich heeft aangepast en ook wat de beste strategieën zijn om de weerbaarheid van deze sector te vergroten.


De High-Level Group on Sugar is een groep experts die speciaal voor hun visie op de suikersector in het leven is geroepen door de Europese Commissie. De studie waarvoor de aanbeveling is gedaan, kijkt naar de teelt van suikerbieten en de productie van suiker, maar ook verderop in de keten naar de rol van verwerkers, retailers en consumenten.


Aanbeveling in oktober 2021

Het onderzoek omvat naast een groot aantal interviews twee surveys onder bietentelers en suikerproducenten. Daarnaast worden casestudies uitgevoerd voor de landen Oostenrijk, Kroatië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Spanje, Polen en Portugal. In oktober 2021 wordt het rapport met verdere aanbevelingen verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer