Cosun Beet Company volledig eigenaar handelshuis Limako

Cosun Beet Company is sinds mei 2021 volledig eigenaar van het internationaal handelshuis Limako.

Cosun+Beet+Company+volledig+eigenaar+handelshuis+Limako
© Cosun Beet Company

Cosun Beet Company heeft de resterende 49 procent van de aandelen overgenomen van ED&F Man, een van de grootste suikerhandelaren ter wereld. Met Limako heeft Cosun Beet Company maximale flexibiliteit met betrekking tot import/export en het benutten van nieuwe kansen die na het einde van de quotamarkt zijn ontstaan.

Limako is in 1968 opgericht als joint venture met ED&F Man om de Europese suikeroverschotten te exporteren naar de wereldmarkt. De laatste jaren zijn daar steeds meer activiteiten bijgekomen, waaronder suikerimport. 'Bij krapte importeren we suiker van de wereldmarkt. Daarvoor hebben wij ons ontwikkeld tot specialist in de internationale containerlogistiek, waarbij we de suiker bij onze klanten wereldwijd kunnen leveren', meldt managing director Daniël Kerkhof.


Wereldmarkt

Cosun Beet Company had de ambitie om verder te internationaliseren en wilde daarom geheel eigenaar van Limako worden. 'We willen vrij zijn om, conform onze strategie en visie, op de wereldmarkt geheel onze eigen koers te varen',stelt bestuursvoorzitter Paul Mesters van Cosun Beet Company. Limako blijft als zelfstandig en onafhankelijk handelshuis opereren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer