Suikervoorraad in EU fors lager

De Europese Unie (EU) heeft in het seizoen 2020-2021 gemiddeld zo'n 2 miljoen ton suiker minder beschikbaar dan vorig jaar. Dit blijkt onder meer uit een inventarisatie van de Europese suikervoorraad begin maart.

Suikervoorraad+in+EU+fors+lager
© Han Reindsen

De hoeveelheid beschikbare suiker bedroeg ten tijde van de inventarisatie 9,7 miljoen ton. Een jaar daarvoor was dat nog bijna 11,9 miljoen ton. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland schrijft hierover in het verslag van het Brusselse suikeroverleg van de Europese Commissie.De kleinere voorraad is vooral een gevolg van de totale suikeroogst die in 2020 11 procent lager uitviel dan het jaar ervoor. Europese bietentelers produceerden het afgelopen groeiseizoen bij elkaar 14,5 miljoen ton suiker op een areaal van 1,4 miljoen hectare, met een gemiddelde hectare-opbrengst van 10,3 ton.

Voor het Verenigd Koninkrijk rekent de Europese Commissie met een productie van 900.000 ton suiker. Dat is maar liefst 24 procent minder dan in 2019. De beginvoorraad aan suiker in de EU was eind september 2020 ongeveer 3,4 miljoen ton. Dat was vrijwel gelijk aan de voorraad bij de start van het seizoen 2019-2020.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer