ForFarmers+en+HyCare+starten+project+op+vleesvarkensbedrijven
Nieuws
© Twan Wiermans

ForFarmers en HyCare starten project op vleesvarkensbedrijven

Veevoerbedrijf ForFarmers en HyCare zijn samen een project gestart om de resultaten op vleesvarkensbedrijven in de zomerperiode te verbeteren.

Hard groeiende varkens ondervinden sneller last van de hitte. Hierdoor komen de voer- en wateropname onder druk te staan en daardoor ook de groei van de vleesvarkens. Onderdeel van het zomerproject is dan ook het stimuleren van de drinkwateropname via toevoegmiddelen.

'Analyses van het waterverbruik en die koppelen aan technische resultaten helpen om de drinkwateropname bij te sturen', zegt HyCare-bedrijvencoach Mart Klijn.


Speciale vitamines

Varkensspecialist Jordy van den Berk van ForFarmers zier vooral meerwaarde in het toevoegen van speciale vitamines. 'Omdat bij HyCare-bedrijven continu een zurenmix op het drinkwater staat, zetten we in goed overleg acties in gang om een hogere wateropname te bereiken. Op die manier gaan we ook andere zaken aanvliegen om doelgericht de prestaties te verbeteren. Telkens leggen we de lat weer hoger en werken we in openheid samen', legt hij uit.

Ook het koelen van stallen levert bij HyCare-bedrijven extra rendement op, zo is de ervaring.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer