ForFarmers en HyCare starten project op vleesvarkensbedrijven

Veevoerbedrijf ForFarmers en HyCare zijn samen een project gestart om de resultaten op vleesvarkensbedrijven in de zomerperiode te verbeteren.

ForFarmers+en+HyCare+starten+project+op+vleesvarkensbedrijven
© Twan Wiermans

Hard groeiende varkens ondervinden sneller last van de hitte. Hierdoor komen de voer- en wateropname onder druk te staan en daardoor ook de groei van de vleesvarkens. Onderdeel van het zomerproject is dan ook het stimuleren van de drinkwateropname via toevoegmiddelen.

'Analyses van het waterverbruik en die koppelen aan technische resultaten helpen om de drinkwateropname bij te sturen', zegt HyCare-bedrijvencoach Mart Klijn.


Speciale vitamines

Varkensspecialist Jordy van den Berk van ForFarmers zier vooral meerwaarde in het toevoegen van speciale vitamines. 'Omdat bij HyCare-bedrijven continu een zurenmix op het drinkwater staat, zetten we in goed overleg acties in gang om een hogere wateropname te bereiken. Op die manier gaan we ook andere zaken aanvliegen om doelgericht de prestaties te verbeteren. Telkens leggen we de lat weer hoger en werken we in openheid samen', legt hij uit.

Ook het koelen van stallen levert bij HyCare-bedrijven extra rendement op, zo is de ervaring.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer