ForFarmers+nieuwe+ketenpartner+Varken+op+z%27n+Best
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers nieuwe ketenpartner Varken op z'n Best

Veevoerbedrijf ForFarmers is vanaf nu partner van het ketenconcept Varken op z'n Best. Dit concept heeft als doel de kwaliteit van varkensvlees te verhogen en de keten transparant, duurzaam en stuurbaar te maken.

Van Loon Group nam het initiatief voor dit innovatieve ketenconcept dat begin oktober 2020 het levenslicht zag. Varkenshouders die deelnemen aan Varken op z'n Best, werken met vaste genetica, voerplannen en hygiënemanagement. Relevante data zijn inzichtelijk voor zowel de varkenshouder als ketenpartners. 114 varkenshouders zijn aangesloten bij het ketenconcept.

De deelnemende varkenshouders krijgen proactieve ondersteuning van het Varkens Advies Team. Dit team bestaat uit de varkenshouder, een voerspecialist, een dierenarts en een Live Stock-coördinator van Best Star Meat. De voerspecialisten van ForFarmers maken gebruik van Agroscoop, het managementsysteem van ForFarmers om de varkenshouder een betrouwbaar inzicht te geven in de technische en economische kengetallen van het bedrijf.


Het ketenconcept Varken op z'n Best sluit volgens Richard Dijkstra, sectordirecteur varkens bij ForFarmers Nederland, goed aan bij de strategie van ForFarmers 'Build tot Grow 2025', waarin duurzaamheid, kwaliteit, transparantie en rendement voor de boer centraal staan. 'In de keten worden reststromen van de levensmiddelenindustrie maximaal ingezet. Hiermee kan de CO2-footprint worden verlaagd, een ambitie die goed past in onze duurzaamheidsaanpak.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer