Familie Beerten wint Agroscoopbokaal Varkens 2021

Familie Beerten uit het Brabantse Budel wint dit jaar de Agroscoopbokaal voor de varkenssector. ForFarmers en dochteronderneming Reudink zetten Peter en Gerda Beerten daarmee in het zonnetje. Dat doen ze omdat de familie met hun biggen afgelopen jaar de hoogste levensgroei per dier per dag realiseerde.

Familie+Beerten+wint+Agroscoopbokaal+Varkens+2021
© ForFarmers

Bij varkensbedrijf Beerten bedroeg de levensgroei per dier per dag gemiddeld 391 gram: gecorrigeerde groei tot 25 kilo is 372 gram per dag. De hoge levensgroei combineert Beerten met gemiddeld 13,88 gespeende biggen per worp met 82,5 procent worpen boven de dertien gespeende biggen. Daarbij realiseert de familie een lage uitval zowel voor als na spenen en een laag medicijngebruik.

'Het resultaat zijn kwaliteitsbiggen die als vleesvarken ook goed presteren', schrijven ForFarmers en Reudink in de motivatie voor de Agroscoopbokaal. ForFarmers heeft 2021 uitgeroepen tot 'Jaar van het Big'. Bigkwaliteit was dit jaar daarom het centrale thema voor de bokaal.


Kwaliteits biggen

Peter en Gerda Beerten hebben een gesloten bedrijf met driehonderd zeugen en 2.800 vleesvarkens. Het werk wordt rondgezet met vaste medewerker Frank van Kuringen. Op het bedrijf in Budel wordt gewerkt volgens een strikt hygiënebeleid en strakke protocollen. ForFarmers en Reudink noemen dat in combinatie met het vakmanschap van de ondernemers en de gedrevenheid van alle betrokkenen de basis voor het succes.

'Peter laat niets aan het toeval over', vertelt varkensspecialist Henk Versantvoort. 'Hij maakt optimaal gebruik van de kennis van de mensen die op het bedrijf komen. Ook de focus die hun vaste medewerker Frank voor de kraamstal heeft en de nauwgezette bedrijfsadministratie door Gerda maakt dat ze bovenop de resultaten zitten. Deze varkenshouders bedrijven topsport en handelen daar ook naar.'


Technische en financiële cijfers

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden.

Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, melkgeiten, vleesvee, loonwerk, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en biologisch (Reudink) de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk en duurzaam heeft gepresteerd. De Agroscoopbokalen worden sinds 2015 uitgereikt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer