Jachtontheffing provincie Utrecht leidt tot Statenvragen

Provincie Utrecht heeft een ontheffing verleend aan de Faunabeheereenheid Utrecht om spreeuwen af te schieten op percelen van minder dan 40 hectare. Dat leidt tot vragen in de Provinciale Staten.

Jachtontheffing+provincie+Utrecht+leidt+tot+Statenvragen
© VidiPhoto

Met de ontheffing wordt tegemoet gekomen aan een verzoek van de wildbeheereenheden Kromme Rijn en Tussen Vecht en Oude Rijn. Daarmee kunnen spreeuwen makkelijk bejaagd worden op percelen van fruittelers in de regio. Voorheen mochten spreeuwen alleen worden afgeschoten op deze percelen met een grondgebruikersverklaring van eigenaren van omliggende percelen. In de praktijk blijkt deze verklaring echter lastig te verkrijgen.De nu verleende ontheffing heeft geleid tot Statenvragen van de Partij voor de Dieren (PvdD). Die wil weten of er bij het besluit rekening is gehouden met het idee dat grondeigenaren tegen het afschieten van de spreeuwen zijn. Die kunnen daarom geen toestemming hebben verleend voor het gebruik van hun percelen.

Ook wil de partij weten of de ontheffing alleen voor spreeuwen geldt of ook voor andere soorten. De ontheffing is daarover onvoldoende duidelijk, stelt de PvdD. Uiterlijk 30 augustus komen Gedeputeerde Staten met antwoorden op de Statenvragen van de dierenpartij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer