Medewerkers zuivel beuren bij nieuwe cao 5 procent meer

Werknemers in de zuivel die onder de cao's vallen, krijgen een structurele loonsverhoging van 2,5 procent per 1 juli 2021 en 2,5 procent per 1 januari 2022. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen werkgevers in de zuivelsector en vakbonden. De vakbonden leggen het voorstel nu positief aan de leden voor.

Medewerkers+zuivel+beuren+bij+nieuwe+cao+5+procent+meer
© Pixabay

Ook is er per 1 januari 2022 0,5 procent extra beschikbaar waar cao-partijen over de invulling nog nadere afspraken maken. Verder beuren alle werknemers een eenmalige uitkering van 500 euro bruto op fulltime basis, als zij in dienst waren op 1 januari 2021 en dat nog steeds waren op 1 juli 2021.

In het akkoord over de pensioen-cao zijn afspraken gemaakt over de indexatie van opgebouwde pensioenen enerzijds en verbetering van de BPZ pensioenregeling anderzijds met als doel om een meer evenwichtige verdeling van de financiële middelen te realiseren. De cao's gaan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 in. De reguliere cao's hebben een looptijd van twee jaar, de pensioen-cao van vijf jaar.

De werkgevers zijn verenigd in de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en de vakbonden FNV Voedingsindustrie, CNV Vakmensen en De Unie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer