Zuivelmedewerkers krijgen 1 procent loonsverhoging

Werknemers in de zuivelindustrie krijgen een structurele loonsverhoging van 1 procent per 1 april 2020. Zuivelverwerkers die lid zijn van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) hebben met de vakbonden een principeakkoord bereikt over het verlengen van de zuivel- en pensioen-cao tot 1 januari 2021.

Zuivelmedewerkers+krijgen+1+procent+loonsverhoging
© Hanneke de Boer

Alle werknemers ontvangen verder een eenmalige uitkering van 500 euro bruto. Ook zijn er afspraken gemaakt over opgebouwde vroegpensioenrechten die een medewerker in 2021 in brutoloon kan laten uitkeren.

De cao's waren verlopen, maar zijn tot en met het einde van dit jaar verlengd. NZO en de vakbonden hebben daartoe besloten vanwege de onzekere marktsituatie door de coronacrisis. Bovendien was volgens NZO een volwaardig cao-traject onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. De besprekingen zijn door de coronauitbraak dit keer digitaal gevoerd.


Nieuwe cao-onderhandelingen

Het is de bedoeling dat NZO en de vakbonden in het najaar het overleg over nieuwe cao's voor de periode na 2020 weer opstarten. Het principeakkoord is nog afhankelijk van de goedkeuring van vakbondsleden.

De cao geldt voor de ongeveer 10.000 werknemers in de zuivelsector. De dertien leden van NZO verwerken samen 98 procent van alle melk in Nederland. Dit gebeurt in veertig locaties verspreid over Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer