Hoger beroep NZO tegen Wakker Dier vruchteloos

Vijf eerdere uitspraken in de rechtszaak van Wakker Dier tegen de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) blijven staan. Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie heeft alle uitspraken van de commissie waartegen beroep was aangetekend over de campagne 'Nederland draait op zuivel', gegrond verklaard.

Hoger+beroep+NZO+tegen+Wakker+Dier+vruchteloos
© Pixabay

Overigens was eerder al het merendeel, zestien van de 28 klachten die Wakker Dier bij de Reclame Code Commissie had ingediend, al afgewezen, stelt een woordvoerder van de NZO.


Over enkele onderdelen van de uitspraak is de NZO ontevreden. Dat betreft onder meer het oordeel van de Reclame Code Commissie over de leeftijd van koeien. Volgens de NZO doen alle melkveehouders hun best om koeien zo oud mogelijk te laten worden. Maar de Reclame Code Commissie oordeelde dat koeien veertien jaar kunnen worden. Dat is beduidend meer dan nu het geval is.


Nuances

Volgens een woordvoerder van de NZO gaat het om enkele nuances en het verstrekken van onvolledige informatie. De NZO zal nu de uitspraken nader bestuderen.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer