Hein+Schumacher+voorzitter+van+NZO
Nieuws
© royal frieslandcampina

Hein Schumacher voorzitter van NZO

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Hein Schumacher benoemd tot voorzitter. Hij volgt Joost van der Hoogte op.

Hein Schumacher (1971) is algemeen directeur van FrieslandCampina en sinds 2018 is hij in die rol ook lid van het NZO-bestuur. Het bestuur bestaat verder uit: Albert de Groot (vice-voorzitter, Vreugdenhil Dairy Foods), Raymond Noordermeer (penningmeester, De Graafstroom), Hester Maij (FrieslandCampina) en Jeroen Elfers (FrieslandCampina). Secretaris van het bestuur is directeur Oscar Meuffels.

De voorganger van Schumacher, Joost van der Hoogte, was voorheen operationeel manager bij Bel Leerdammer. Zijn functie verviel nadat het Franse moederbedrijf, Fromage Groupe Bel, een reorganisatie doorvoerde in 2019. Op verzoek van NZO heeft hij de rol van voorzitter nog een periode op zich genomen.

De NZO is de branchevereniging van de Nederlandse zuivelindustrie en heeft dertien leden. Het gaat om dertien zuivelondernemingen die samen 98 procent van de Nederlandse melk tot zuivel verwerken.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer