Poolprijzen Nedato variëren van 7 tot 17 euro

Aardappelhandelshuis Nedato betaalt voor fritesaardappelen in de pool zonder voorverkoop 7,10 euro per 100 kilo. De bodempool voor fritesaardappelen komt op 11,05 euro. De pool voor tafelaardappelen realiseert een prijs van 17 euro.

Poolprijzen+Nedato+vari%C3%ABren+van+7+tot+17+euro
© Han Reindsen

Dit zijn allemaal gemiddelde prijzen per 100 kilo voor alle kwaliteiten op levering in week 13. Nedato heeft de behaalde poolresultaten van het teeltseizoen 2020 deze week bekend gemaakt tijdens een ledenvergadering.

De pool voor de aardappelverwerkende industrie zonder voorverkoop heeft een looptijd vanaf de aflandperiode tot en met juli. Een prijs van gemiddeld 7,05 euro per 100 kilo geldt voor alle fritesrassen met uitzondering van Markies. Dit ras scoorde de met gemiddeld 7,30 euro een kleine plus in de markt.

Voor fritesaardappelen hanteert Nedato het Nedato Flex Systeem waarbij de telers de keuze hebben uit vijf verschillende prijsvormingssystemen. Vaste prijzen, dagprijzen, klikcontracten, top- en bodempool en pool zonder voorverkoop. Volgens Nedato kiezen telers vaak voor een combinatie van pools voor een optimale risicospreiding.


900 euro per hectare voor PlanetProof

Telers van tafelaardappelen realiseren in de pool van Nedato een bruto financiële opbrengst van 8.800 euro per hectare bij een gemiddelde productie van netto 49 ton. Deze pool heeft kunnen profiteren van de grotere vraag naar verse aardappelen in de retail vanwege de coronacrisis, meldt Nedato. Tafelaardappelen met PlanetProof-certificaat brachten 900 euro per hectare meer op in de markt. Deze meerprijs is rechtstreeks uitbetaald aan de aardappeltelers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer