Poolprijs+tafelaardappelen+Nedato+ruim+25+euro
Nieuws
© Rein Geleijnse Fotografie

Poolprijs tafelaardappelen Nedato ruim 25 euro

De gemiddeld gerealiseerde prijzen voor tafelaardappelen in de pool zonder voorverkoop komen bij Nedato dit jaar uit op 25,20 euro per 100 kilo.

Het betreft aardappelen van het ras Agria, geleverd in week 13. Nedato presenteerde gisteren de poolresultaten van aardappelen van oogst 2016 tijdens een vergadering met 250 telers in Westmaas.

Nedato meldt dat de variatie in prijzen in de tafelaardappelpool opnieuw groot is. Het verschil tussen beste en minste resultaten kan volgens het aardappelbedrijf oplopen tot 100 procent. Goede kwaliteiten worden sterk beloond en voor de beste tafelaardappelen komen de prijzen uit boven 28 euro per 100 kilo.

Verwerkende industrie

In het Nedato Flex Systeem hebben aardappeltelers voor aardappelen die bestemd zijn voor de verwerkende industrie de keuze uit vijf verschillende poolsystemen. Ook hier zijn de beste prijzen gerealiseerd in de pool zonder voorverkoop. Gemiddeld voor alle rassen en kwaliteiten komt deze pool op levering in week 13 uit op 24,70 euro per 100 kilo.

De pool met vaste prijzen levert dit jaar voor de aardappeltelers het minste op. Hiervoor presenteerde Nedato een gemiddelde telersprijs van 12,79 euro per 100 kilo. Deze prijs is afhankelijk van het ras en van het moment van afleveren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer