Winst+Nedato+komt+uit+op+1%2C7+miljoen+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Winst Nedato komt uit op 1,7 miljoen euro

Aardappelhandelshuis Nedato in Oud-Beijerland heeft het boekjaar 2015-2016 afgesloten met een netto resultaat van 1,7 miljoen euro.

Het totale resultaat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders, is tijdens de onlangs gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten. Nedato-telers kunnen hierdoor een dividend tegemoet zien van ruim 140 euro per certificaat.

Vorig jaar kregen de leden van Nedato 1 miljoen euro aan dividend uitgekeerd. Toen was het uitbetaalde bedrag per certificaat iets meer dan 130 euro.

Eigen vermogen

Nedato noemt haar eigen financiële positie goed: 'De geconsolideerde balans laat zien dat het eigen vermogen op balansdatum 68 procent van het balanstotaal bedraagt.' Volgens het aardappelhandelshuis geeft dit een prima betalingszekerheid voor de aangesloten telers. 'Daarnaast is het een goede uitgangssituatie voor verdere investeringen in de afzet van aardappelen.'

De kernactiviteiten van Nedato bestaan uit de handel in aardappelen alsmede de opslag, bewaring, bewerking en verwerking van aardappelen. De omzet wordt voornamelijk gerealiseerd binnen Europa.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer