Malieveld stroomt weer vol met trekkers

Update - Op het Malieveld in Den Haag staan enkele honderden trekkers om het boerenprotest tegen de stikstofaanpak op te luisteren. Net als bij eerdere protesten hebben veel actievoerders borden met leuzen op hun voertuigen gezet. Die gaan onder meer over het ‘wanbeleid’ van de overheid, en over de toekomst van boerenbedrijven in Nederland. ‘Gebruik je verstand, behoud boeren in ons thuisland’, staat te lezen op een bord. ‘Klimaatgekkies moeten ook eten’, meldt een ander. Ook de klassieker 'No farmers no food' is present.

Malieveld+stroomt+weer+vol+met+trekkers
© René Bouwmeester

Woensdagochtend kwamen de eerste trekkers al voreg naar het Malieveld. De gemeente meldde toen op Twitter dat de boeren die woensdag met hun trekker naar Den Haag komen om te protesteren, hun voertuig kunnen parkeren op de Bezuidenhoutseweg. Gemeente Den Haag waarschuwde ook voor verkeersoverlast. 'Demonstranten dienen zich, net als ieder ander, aan de verkeersregels te houden.' De boeren protesteren woensdag op het Malieveld in Den Haag tegen het stikstofbeleid.De politie heeft woensdagochtend enkele tientallen tractoren van de A12 bij Utrecht van de snelweg gehaald. Een politiewoordvoerder zegt dat waar mogelijk wordt bekeurd, maar hoeveel boetes precies zijn uitgedeeld, weet hij niet. De tractoren werden omstreeks 08.30 uur van de snelweg begeleid, 'om de reden dat ook vandaag en alle andere dagen in het jaar tractoren zich niet op de snelweg horen te begeven', aldus de woordvoerder. De boeren hebben hun reis naar Den Haag via de binnenwegen vervolgd. Rond 10.00 uur waren er al een kleine honderd trekkers op het Maieveld gearriveerd.
Provinciehuis gesloten

Ook elders in het land gaan boeren de weg op. Bij die regionale acties richten de protesten zich op de provinciehuizen in onder meer Assen, Den Bosch, Arnhem en Zwolle. Provincie Noord-Brabant besloot het provinciehuis in Den Bosch woensdag uit voorzorg gesloten te houden in verband met het bezoek van de boeren.

In een peiling dinsdag van Nieuwe Oogst onder ruim 1.600 boeren gaf 24 procent aan met de actie mee te zullen doen.
• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer