Boeren willen geen 'vieze, vuile, stinkende stad op platteland'

'We gaan van het platteland toch geen grote, vieze, vuile, stinkende stad maken', stelt actievoerder Thijs Wieggers van Farmers Defence Force als hij tegenover gedeputeerde Peter Drenth van provincie Gelderland staat. 'Wees eens duidelijk richting Den Haag dat het een keer mooi is geweest, anders staan we hier binnenkort met de giertank.'

Boeren voerden dinsdag met honderden trekkers actie bij het provinciehuis in Arnhem. Daar ontstond een felle discussie met gedeputeerde Drenth. Hij gaf aan ook geschrokken te zijn van de plannen voor de Gelderse Vallei en gaat er dan ook niet in mee. 'Ik deel de zorgen van de boeren. Je kunt niet maar zo zeggen dat iemand weg moet. Zo doen we dat niet in Nederland en al helemaal niet in Gelderland.'


• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer