Terugblik op boerenprotest

Nieuwe Oogst deed woensdag verslag van het boerenprotest. Bij meerdere provinciehuizen waren actievoerders van onder meer FarmersDefence Force aanwezig, terwijl op het Malieveld het protest van
Agractie plaatsvond.

Zo verzamelden zich honderden boeren voor het provinciehuis in Zwolle. Tegen 11 uur arriveerde de eerste groep uit Salland en Twente, al toeterend. Later volgden groepen uit Noordwest-Veluwe en Kamperveen en omgeving. De reden om weer in actie te komen, is het plan voor de Gelderse Vallei en Het Groene Hart om de stikstofemissies drastisch te reduceren.

'Eerder werd nog met respect over de boer gesproken, maar nu zeggen ze in Den Haag gewoon dat we weg moeten. Wij boeren zijn niet de enigen die het stikstofprobleem kunnen oplossen', aldus vicevoorzitter Jos Ubels van Farmers Defence Force.

Een kleine afvaardiging heeft vanmiddag met het Overijsselse provinciebestuur gesproken over grote bedrijven die mogelijk nog niet beschikken over een NB-vergunning, maar deze eigenlijk al sinds mei 2019 zouden moeten hebben. Ubels: 'We willen dat de provincie hierop gaat handhaven. Wij als boeren hebben de benodigde vergunningen, maar worden continu onder de loep genomen. En andere bedrijven komen ermee weg. Dat is niet eerlijk.'


• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer