Ook ForFarmers leverde Corngold met aflatoxine

Veevoerleverancier ForFarmers heeft vanaf 26 februari partijen Corngold met een te hoog aandeel aflatoxine geleverd. 'We hebben alle veehouders meteen ingelicht', aldus woordvoerder Caroline Vogelzang van ForFarmers.

Ook+ForFarmers+leverde+Corngold+met+aflatoxine
© ForFarmers

ForFarmers leverde het verse maisglutenvoer Corngold aan zijn veehouders. Om hoeveel boeren het gaat, kan de firma niet zeggen.

Corngold is een restproduct uit de verwerking van mais en wordt geleverd door het bedrijf Tate & Lyle. Direct nadat bekend was dat de Corngold te veel aflatoxine bevatte, ging het protocol van SecureFeed in werking. De stichting staat voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders. Aflatoxine is een van de belangrijkste stoffen waar SecureFeed partijen voer op onderzoekt.


Meteen geïnformeerd

'De hele keten werd meteen geïnformeerd, denk aan veehouders, leveranciers, NZO en andere instituties', zegt Vogelzang. 'Aflatoxine is een schimmel die enigszins giftig is. Het komt voor in mais, maar je wilt het niet in de melk hebben.'


Bij meerdere melkveehouders werd de melk tijdelijk niet meer opgehaald. Maar die blokkering is grotendeels opgeheven.


Duynie

Ook diervoederbedrijf Duynie kreeg te maken met besmette voerpartijen, die het bedrijf aan zijn klanten leverde. 'Het gaat om partijen Corngold geleverd vanaf 26 februari', zegt een woordvoerder van Duynie. 'Uit voorzorg mogen rundveehouders deze leveringen voorlopig niet voeren.'

Dat zegt ook Vogelzang. 'Wat er nu met deze partijen voer gebeurt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt een deel opgehaald en vernietigd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer